Lao Wai

Fortfarande blogginlägg om min vecka i Stockholm hehe… Herregud vilket utbud det finns av goda veganska restauranger där! Måste bara dela med mig om vart vi gick och åt på onsdags kvällen och käkade middag för det var verkligen bland det godaste jag NÅGONSIN ätit i hela mitt liv haha. Alltså helt seriöst så j*vla gott! Jag hittade Lao Wai (en vegansk kinesisk restaurang) av en slump när jag googlade runt på bra vego restauranger som hade öppet på kvällen och den fick väldigt bra betyg så jag och mamma bestämde oss för att gå dit. Vilket vi inte ångrade! God mat och väldigt trevlig och tillmötesgående personal. Dessutom är allt dem serverar utav extremt bra råvaror som GMO fria sojaprodukter, färsk ekologisk tofu och dem använder inga konserver utan enbart färska råvaror. Något annat som är väldigt bra är att dem heller inte använder glutamat (en farlig cancerframkallande smakförstärkare) i maten som många asiatiska restauranger gör. Awesome eller hur?

Förätten som vi beställde var sååå god och vi beställde två olika som vi delade på ( i Kina så beställer man in flera rätter och delar maten mellan sig, inte som i Sverige där man beställer in var för sig och äter EN rätt för sig själv utan i Kina så äter man lite av alla och på så sätt får man flera smakupplevelser vilket är väldigt trevligt tycker jag).

Vi åt en trerätters middag och de två förätter som vi beställde var nr 1, ”Hai Dai Dou Bao” och nr 4, ”Liang Ban Ju Ruo Si”. Den första bestod av kombu-alger och tofublad som var stuvade i en kryddad sojasås och toppad med sesamfrö och salladslök. Sååå god!  Nr 4 bestod av shirataki nudlar, sojaprotein, vitlök och koriander som hade marinerats i en kryddig chili-lime sås. Denna var nog min favorit av dem två för den var så himla spicy och god. Jag tycker vi gjorde ett bra val av förrätter, en lite mildare (nr 1) och en lite starkare (nr 4) som tillsammans blev sjukt gott! Kan varmt rekommendera dessa.

Nr 12 ”Gong Bao Su Ji” 

Nr 25  ”Qing Hui Bai Ye” 

Till huvudrätt så blev det även här två olika som vi delade på och åt ihop med varsin skål ris. Vi beställde in nr 12 ”Gong Bao Su Ji” – Så här står det om den:  Populär Sichuanrätt med sojakyckling, torkad chilipeppar, vitlök, paprika, champinjoner, minimajs och rostade jordnötter i en kryddstark sås (Chilipepparn rostas lätt i olja för att smaksätta rätten, de ska ej ätas.)”. Denna rätt var verkligen himmelriket med de rostade jordnötterna och den suuuupergoda kryddiga såsen. Highly recommend it.

Den andra rätten vi beställde var nr 25  ”Qing Hui Bai Ye” och så här står det om den:
”Mild och delikat rätt med bai ye (en len och mör tofuprodukt), färsk shiitake, enokisvamp, ginkgonötter, pak soi och gojibär.” Denna var lite mildare i smaken men väldigt väldigt god , dock hade jag lätt kunnat äta ytterligare en huvudrätt med lite mer sting i, men denna var jättegod ändå!

Och sist men inte minst deras hemmagjorda glass till efterrätt som var AMAZING!!! Vi tog två olika smaker, en soja-baserad glass gjord på pistasch, kardemumma, bergamot, min favvo. Smakade som pistasch fyllning till bullar. Så sjukt gott. Den andra glassen var en kokosmjölk-baserad glass med smak av kaffe och kokospalm nektar. Asgod även den.

Så summan av kardemumman ger jag Lao Wai 5 av 5 möjliga. Ni hittar Lao Wai på Luntmakargatan 74 – kan vara lite svårt att se den först för den är så liten och ner för en trappa. Finns inte så många bord så kan inte understryka hur viktigt det är att boka bord i förväg, även under en vanlig veckodag. Vi hade dock  extrem tur för när vi kom dit så var det fullbokat men som tur var för oss så var det ett sällskap som inte dök upp och vi kunde ta deras bord!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply