BLISS BALLS & BARS RECIPES

Citron Kokos Bars

IMG_6527

Sitter och lyssnar på Miriam Bryant just nu. Shit va grym hon är!! Girlpowerrrrrr! Fattar inte att jag inte visste vem hon var innan Så Mycket Bättre? Sjukt oklart. Men jag tror inte jag är ensam, känns som dem flesta inte visste vem hon var förrän efter det programmet. Men bättre sent än aldrig hehe. Något annat som är sjukt grymt är dessa bars! Dem är perfekta att äta före eller efter ett träningspass, men även som en god munsbit till kaffet istället för någon onyttig bulle. Även om bullar är sjukt goda och man absolut kan äta dem till kaffet nån gång då och då, bara kanske inte varje dag haha 😉 Men dessa bars kan man absolut käka varje dag utan dåligt samvete!! YAY.

Vad ska ni göra ikväll? Jag ska fortsätta kolla på min absoluta favorit serie just nu; Reign. Alltså den är SÅÅÅÅÅ bra!!!! Ni måste verkligen kolla den. Jag tycker den är extra spännande eftersom den bygger på en sann berättelse om Skottlands unga Drottning Mary som åker till den franska hovet på 1500 talet för att gifta sig med Frankrikes Prins Francis som hon varit förlovad med sedan dem båda var 6 år gamla. Den är riktigt spännande med massor av drama, kärlek, mod och intriger på slottet. Alla är så sjukt snygga (speciellt Mary och Francis) och hela serien är extremt påkostad och välgjord. Plus att man lär sig en hel del om historien! Se den om ni vill kolla på något spännande 🙂 Varför inte göra några sånna här bars och mumsa på till serien? En helt klart vinnande kombo. 

5 from 1 reviews
Citron Kokos Bars
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Serves: 16
Ingredients
 • 2.5 dl mandel
 • 1 dl mandelsmör
 • 1.5 dl riven kokos
 • 2.5 dl kletiga och urkärnade dadlar, packa dem hårt i dl måttet
 • 1 dl torkade aprikoser
 • 1 tsk citron zest
 • 1 msk färsk citron juice
 • En nypa Himalayan salt
 • Ev. 1-2 tsk kallpressad smält kokosolja
Instructions
 1. Mixa mandel, riven kokos och salt i en matberedare tills mandeln är grovhackad.
 2. Mixa ner dadlar och aprikoser. Kör tills allt är väl mixat.
 3. Häv ner mandelsmör, citron zest och citron juice och mixa tills allt är väl blandat.
 4. Känn på degen, den skall vara lätt att forma till bollar/bars. Om den är svårformad häll i kokosolja eller dadlar och mixa igen.
 5. Smaka av och forma till bars eller bollar.
 6. Lägg barsen på en liten plåt eller ett fat med bakplåtspapper och låt stelna i kylen.
 7. Klart!

IMG_6535

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply