BREAKFAST Chia pudding

BÄSTA FRUKOST EFTER TRÄNING

Heeeej alla fina! Hoppas ni har en grym start på den nya veckan och att ni fyller på med massa hälsosam och nyttig mat så att ni orkar göra allt det ni vill 🙂 För vi vet ju att rätt mat in gör så att våra kroppar orkar träna lite hårdare plus att återhämtningen går fortare om man sköter sig och har koll på vad man äter. Efter ett hårt gympass imorse så gjorde jag den här chia puddingen till frukost och den var verkligen GRYMT GOD!

Den här frukosten innehåller en bra balans av allt och är fullpackad med omega-3 från chiafröna (bra för att skydda sig mot inflammation, demens, hjärt och kärlsjukdomar, bra för hår och naglar, boostar hjärnan m.m), protein och nyttiga fetter får man från mandelsmöret och bra kolhydrater får man i sig från frukten och bovete granolan. Åsså lite koffein från espresson haha, inte det bästa kanske men jag skriver mer ord om jag dricker kaffe lol. Välj gärna grönt te eller matcha te om du kan skippa kaffet. 😉

Om du vill så gör gärna en dubbel portion om du är en stor kille eller tjej med mycket muskler, eller om du är en liten person men har tränat riktigt hårt tex simmat i 2h, åkt skidor i flera timmar, cyklat flera mil, sprungit ett långdistans pass eller liknande. ELLER om du bara är j*vligt hungrig haha!

När du äter en växt-baserad vegansk kost så behöver du inte tänka på portionsstorlekar på samma sätt utan man kan äta tills man är mätt eftersom frukt, gryner, baljväxter, nötter och grönsaker inte innehåller lika mycket kalorier som kött och animaliska produkter. Utan är bara proppad med massor av hälsosamma vitaminer och mineraler som våra kroppen BEHÖVER för att fungera som den ska. Kost är A och O när man tränar för optimal prestation, speciellt om man tävlar i någon uthållighets sport som tex simning, cykling eller löpning. Detta för att som jag pratade om tidigare så återhämtar man sig snabbare mellan passen om man drar ner på animaliska produkter och ökar grönt och frukt intaget, som i sin tur gör att risken för skador minskar.

Här kommer receptet!

  • 3 msk chia frön
  • 2.5 dl mandelmjölk, cashewmjölk eller hasselnöts mjölk.
  • 1/4 tsk kanel
  1. Blanda samman alla ingredienser hastigt i en liten skål med hjälp av en vanlig visp (ingen el). Vispa under ca 10 min var tredje minut eller då och då så att det inte klumpar sig.
  2.  Ställ in i kylen under natten.
  3. Ta ut skålen på morgonen och toppa med hemmagjord granola tex: Raw Nutty Buckini Granola eller någon annan god som tex denna: Vanilj Karamell Granola , färska eller tinade blåbär, banan, apelsin och en stor klick mandelsmör eller jordnötssmör. Servera med så mycket frukt du önskar.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply