RAW ALMOND & COCONUT BUTTER

IMG_2290
IMG_2293
IMG_2289
IMG_2294

Vem älskar inte mandelsmör och nötsmör i alla dess former?? Jag kan LÄTT vräka i mig en hel burk jordnötssmör ihop med äpple skivor, alltså hur gott är det inte? Det är verkligen sjukt sorgligt att 100 gram jordnötssmör innehåller typ 600 kalorier haha.. Buhu! Men en matsked eller två (eller tre haha) räcker ju gott och väl också hehe. Idag tänkte jag dela med mig av ett GRYMT raw food recept på ett nyttigt nötssmör som enbart innehåller orostade mandlar, riven kokos, kanel och lite Himalaya pink salt. Perfekt att äta som snack ihop med äppelskivor och banan, eller på ugnsbakad sötpotatis, weird kombo men såååå gott!!! Funkar också jättebra att ha som topping på bananglass, gröt, pannkakor osv.

Det du behöver är: 

  • 6 dl mandel
  • 3 dl riven kokos
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 Himalayan pink salt (valfritt men blir lite mer smak tycker jag)

 

Gör så här:

  1. Mixa mandel och riven kokos i en rejäl matberedare till du har ett krämigt nötssmör, räkna med att det tar ca 10-15 minuter. Stanna då och då för att skrapa ner från kanterna.
  2. När du har ett krämigt nötssmör (så som du vill att det ska vara i den slutgiltiga konsistensen så tillsätter du kanel och salt. Mixa igen. Detta kommer göra nötssmöret lite torrare så se till att det är ORDENTLIGT krämigt innan du tillsätter
    kanel och saltet.
  3. Klart!
  4. Förvaras i en tätsluten burk i kylskåpet. Håller hur länge som helst nästan, men jag lovar att det kommer inte ta lång tid innan den är borta..

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply