POST WORKOUT SMOOTHIE BOWL

 

Hej alla fina! Tänkte snabbt visa vad jag åt till frukost imorse efter min morgon workout som bestod av ett lättare styrketränings pass och 45 min yoga. Delade med mig av en version på detta receptet tidigare här på bloggen men idag så använde jag ett nytt grönt pulver som jag beställt och det blev sååå gott! Förut så tog jag ett rent spirulina pulver och det var också supergott men tror nästan det blev godare med detta nya gröna superfood pulvret som innehåller galet många olika saker så som vetegräs, korngräs, alfalfa, spirulina, chlorella, broccoli, spenat, rödbetor, morot, annans, acai, maca, hallon, probiotika och matsmältnings enzymer och massa massa mer!! ÄLSKAR att den innehåller probiotika och matsmältnings enzymer så att magen mår bra. Jag är en sån som blir uppsvälld av typ allt jag äter förutom grönsaker och frukt hehe så detta pulvret kommer bli perfekt för min känsliga mage. Hur som helst så är den här frukosten grym för man håller sig mätt länge och den ger fullt med energi, vitaminer och mineraler!

Om du tränat extra hårt eller bara är allmänt hungrig så tveka inte att göra en dubbel portion eller trippel hehe. Speciellt om du kört uthållighetsträning så som simning, åkt skidor, sprungit eller cyklat så behöver du mer kolhydrater att reparera dina muskler med. Så lägg gärna till två bananer i receptet om du vill och mer hampa protein och granola. Kom ihåg att äta dig MÄTT och du ska ALDRIG gå runt hungrig. Så länge du äter mat som är i sin naturliga form så som frukt, grönsaker, gryner, bönor, nötter, avokado etc så är det ingen fara att äta mycket, ät tills du blir mätt och belåten. Annars är risken att du blir sjuk och du kommer garanterat prestera sämre i gymmet eller i din sport, vilket vi inte vill. Eller hur? 🙂

Emma’s Post Workout Smoothie Bowl

  • 1 (eller fler) mogen banan (helst brunprickig för då är den sötare och mer lättsmält)
  • 2 msk vanilj hampa protein eller annan form av plantbaserat/vegansk protein
  • 1 skopa grönt pulver (jag använder detta: Green Superfood)
  • En näve frusna jordgubbar
  • 1 dl isbitar
  • ca 2 dl plantbaserad mjölk (mandelmjölk, kokosdryck, rismjölk, havremjölk eller kokosvatten etc)

Gör så här: 

Mixa allt i en blender eller mixer till en lagom konsistens. Jag gillar när den är ganska tjock och krämig så ta i lite mjölk i taget och ta mer eller mindre beroende på hur din gillar dina smoothie bowls. Toppa med hemmagjord granola eller en köpt ekologisk granola utan tillsatser. Du kan även skippa granolan och dricka smoothien som den är ur ett glas om du har bråttom till skola eller jobb. Den är även perfekt att ta med i väskan och ha efter ett träningspass!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply