Energy Coffee Chocolate Bliss Balls

IMG_0458Heeeeey bloggen!! Long time no see kan man lugnt säga. Men nu är jag tillbaka! Ska verkligen komma i gång och blogga mer regelbundet nu tänkte jag, har ni något speciellt som ni vill att jag ska skriva om? Något speciellt recept eller tips på träning?

Vaknade kl 4.55 i morse av att min foster hund Daisy (hon heter egentligen Lady men jag har svårt att säga Lady till henne för hon ser mer ut som en Daisy tycker jag haha) som jag haft i knappt 2 dygn rasslade runt på golvet och ville ut så jag tar på mig skorna och en jacka, går ut och möts av världens snöoväder!! Seriöst det bara vräker ner snö ute!! Men när jag väl kommit ut och gått typ 20 m så hör jag ett grymtande typ 10 m framför mig, jag ser inget men fattar att det måste vara ett vildsvin. Ett vildsvin!!!! Panik eller vad haha. Så jag springer allt vad jag har tillbaka utan att se mig om, för om det är något jag vet så är det att vildsvin kan gå till attack om dem känner sig hotade. Speciellt om man har en hund som ser ut som en gris också… Daisy är nämligen en överviktig Engelsk Staffordshire Bull Terrier och hon är väldigt nyfiken och jag vet inte riktigt hur hon reagerar när hon ser något vilt djur riktigt.

Hur som så gjorde jag dessa bollar i går och dem blev riktigt goda!!!! Smakar ungefär som gamla hederliga kaffe chokladbollar. Perfekt som mellis eller före/efter träning.

5 from 1 reviews
Energy Coffee Chocolate Bliss Balls
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Serves: 18
Ingredients
 • 2 dl mandlar
 • 2 dl cashew nötter
 • En nypa Himalayan pink salt
 • ¼ tsk vaniljpulver
 • 3 msk kakao pulver
 • 1 tsk espresso kaffe pulver
 • 32 st färska kletiga och urkärnade dadlar
Instructions
 1. Mixa nötterna och de torra ingredienserna i en matberedare. Det ska bli ganska fin mixat, men med lite crunch kvar.
 2. Häv i dadlarna (glöm ej kärna ur dem) och mixa till en deg.
 3. Rulla degen till bollar och tryck i en mandel lätt på varje boll.
 4. Lägg bollarna på ett fat och låt stelna i kylen.
 5. Förvara sedan bollarna i en matlåda i kylen.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply