5 Day Juice Detox CHALLENGES

Juice Detox Cleanse

 

IMG_0970.JPG

Hej allihopa! Idag tänkte jag börja göra en juice detox cleanse och jag kommer göra den i 5-6 dagar. Känner att jag måste rensa kroppen på stress, gifter och toxiner samt få en ny fräsch start! Så vad passar bättre än att göra en juice detox då? Om ni vill joina mig så är det bara att hänga på, det kommer kanske lite plötsligt, men ni får jättegärna hänga på från och med imorgon om ni känner att det känns bättre? Jag gör den ihop med min mamma än så länge, men det vore roligt om det va fler som ville hänga på.

Jag blev inspirerad att köra denna juice detox av min vän Jennifer som vart i Bali i ca ett halvår och kört yoga, mediterat och detoxat! Är så avundsjuk på henne (och galet inspirerad) haha, tror jag ska göra min egen yoga resa snart, något som jag velat sedan typ 2010 men aldrig blivit av pga av olika faktorer här i livet. Kanske ska göra slag i saken i år? Man lever bara en gång ju eller hur?!

Hur som helst så berättade Jennifer i förrgår om hennes detox som de gjort på The Yoga Barn i Bali och jag blev sjukt inspirerad så jag kör redan idag. Jag kommer uppdatera bloggen kring detoxen och ge förslag på juice recept osv nu de kommande 6 dagarna! So stay tuned.


Lite info kring detoxen:

  • Drick 3-6 juicer om dagen, du skall inte gå hungrig utan vitsen är att du skall låta all energi gå till att rensa kroppen på gifter och låta tarmarna vila från att bryta ner mat.
  • Dag 1-3 ska du helst inte juica någon frukt utan enbart massa olika grönsaker, gröna blad, citron, ingefära och massa färska örter.
  • Du får även dricka så mycket kokosvatten som du vill (äkta kokosvatten), massa vatten (minst 3 liter om dagen) och så mycket örtteer du vill jag kör mycket på Pukka teer och pepparmynta te.
  • Dag 4-6 så får du tillsätta äpple som sötning men ingen annan frukt. Vet inte riktigt varför men jag kör på det, apelsin var tydligen för starkt.
  • Börja varje dag direkt när du vaknar med varmt citronvatten (jag brukar ta en citronklyfta och pressa ner i det varma vattnet och sedan lägga i citronklyftan i koppen).
  • Grönsaker och örter du kan använda är tex: grönkål, spenat, ruccola, romansallad, fänkål, stjälkselleri, ingefära, citron, lime, citrongräs, rödbetor, morot, persilja, mynta, koriander, zucchini, gurka osv.
  • Om det blir för jobbigt med bara grönsaker de första tre dagarna så kan man tillsätta äpple för lite sötma. Ingen fara!


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply