5 Day Juice Detox CHALLENGES

Dagen efter Detox – Vad ska man äta?

IMG_1084.JPG

Guten morgen mina vänner! Ingen aning om man skriver så på tyska för jag läste spanska och franska i gymnasiet och högstadiet men whatevs haha. Kände för lite tyska såhär på morgon kvisten. Hur som helst, igår så var det dagen efter detoxen var klar och för att bryta detoxen på rätt sätt så gjorde jag en grön banan smoothie till frukost. Man skulle tydligen göra det enligt min Jennifer som gjorde exakt samma detox på Bali (fast i 7 dagar) och som varit min guide genom denna detox. TACK Jennifer för allt stöd och support under min första detox!! Du är guld värd.

Idag tänkte jag dela med mig om vad man ska tänka på och vilka riktlinjer som kan vara bra att följa dagen och dagarna efter detoxen så man är så snäll som möjligt mot kroppen dagarna efter detoxen är klar. Det är bra om man kan äta raw food de tre första dagarna efter detoxen och att man undviker olika oljor och nötter, samt är försiktig med för mycket fett typ avokado (iaf de två första dagarna), sedan kan man prova sig fram försiktigt med typ kokt fisk, lättkokade grönsaker, quinoa, ugnsbakade grönsaker och rotfrukter. Introducera tyngre mat långsamt och försiktigt. Du kommer märka vilka råvaror du är extra känslig mot, kanske du kommer märka att du är känslig mot mjölkprodukter, bröd/gluten eller nötter. Kanske ägg. Kanske ingenting alls. Lyssna på kroppen och anpassa dig därefter.

Dagen efter detoxen:

Före frukost: En kopp varmt citron vatten (varje dag bör startas på detta sättet för att kicka igång immunförsvaret och matsmältningen, det ger även klarare och vackrare hy som en bonus)

Frukost: Smoothie gjord på 3 bananer, vatten och massa massa gröna blad. – Drick super långsamt och medvetet.

Lunch: Frukt (jag åt en banan, en apelsin och 2 kiwi

Middag: En stor raw food sallad gjord på lättsmälta råvaror (blanda massa gröna blad tex spenat, ruccola, tomat, gurka, paprika, jordgubbar och riven morot)

Snacks under dagen: Frukt och Bär, samt MASSOR av vatten och örtte

IMG_1097.JPG

Dag 2 efter detoxen: 

Före frukost: En kopp varmt citron vatten

Frukost: Fruktsallad med dina favorit frukter och bär + lite riven kokos

Lunch: En raw food sallad av olika gröna blad, grönkål, broccoli och grönsaker i olika färger

Middag: Zucchini pasta med 1/2 avokado mosad ihop med pressad citron, färsk persilja och örtsalt ELLER en valfri raw food sallad utan olivolja, ta istället lite pressad citron.

Snacks under dagen: Bär, frukt och massa vatten och örtte, du kan prova dricka en kopp kaffe ifall du vill som ett litet ”treat”.

IMG_0693

 

Dag 3 efter detoxen:

Före frukost: En kopp varmt citron vatten

Frukost: Chiapudding med valfria bär + en kopp te eller kaffe

Lunch: Valfri raw food sallad med 1 msk olivolja, 1 tsk äppelcidervinäger eller 1/2 pressad citron + örtsalt

Middag: Raw Food Tacos

Snacks under dagen: Frukt, bär, massa vatten och örtte

IMG_0790

 

Hoppas detta var hjälpfullt och lycka till om du bestämmer dig för att göra en detox!

// XO, Em

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply