Vanilj Mandelmjölk

 

IMG_0669

Hemmagjord mandelmjölk är ju bara sååååå gott. Älskar det! Plus att det är sjukt nyttigt också. Det går inte ens att jämföra med den som man kan köpa i mataffären, alltså ewww. Den man köper innehåller dessutom bara 2% mandel på 1 liter, resten är vatten plus massa tillsatser (oftast), det betyder att det bara är 20 ml mandel, det är 5 ml mer än en matsked. WTF?! Hur sjukt? Medan den man gör hemma som mitt recept som innehåller 200 ml mandel till 1000 ml. Lite skillnad om man säger så..

Någon mer som kollade Let’s Dance i går kväll? Jag satt bänkad framför tven med popcorn och frukt, älskar det programmet!!! Vem tyckte ni var bäst såhär i första avsnittet? Jag tyckte Bianca Ingrosso och Toni Prince var bäst, men mycket kan hända under 10 veckor eller hur många veckor det nu är som dem kör. Dock får ju inte alla vara kvar så länge vilket känns lite fusk för det är klart att man kommer dansa bättre om man får vara kvar liksom haha. Sedan känns det också liiite som det är den som är mest folkkär som stannar kvar, och nödvändigtvis inte den som är bäst på att dansa. Eller det är ganska mycket så hehe. Nä men jag hejar på Bianca, girlpower!!! Vem hejar ni på? Tell meeeee.

Btw, kan ni fatta att jag är uppe kl 6.30 en lördag för att hinna blogga innan jag drar och tränar? #dedication eller vaaad?!! 😉

Hoppas ni gillar receptet, det är sjukt gott och man kan dricka mandelmjölken precis som den är, helst kall eller göra chia pudding, äta ihop med müsli, ha i smoothies osv. 

5 from 1 reviews
Vanilj Mandelmjölk
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Ingredients
 • 2.5 dl mandel
 • 1200 ml vatten
 • 4 färska dadlar, urkärnade
 • ⅛ tsk Himalaya pink salt
 • ⅓ tsk äkta vaniljpulver
Instructions
 1. Blötlägg mandlar i en stor skål med ca 1 liter vatten över natten eller i 8-10h.
 2. Skölj mandlarna i kallt vatten.
 3. Lägg mandlar, dadlar och 1 liter färskt vatten i en mixer och kör tills mandlar och dadlar är finfördelade.
 4. Lägg i resten av vattnet, salt och vaniljpulver, mixa igen.
 5. Häll mandelmjölken genom en nötmjölks påse som du håller över en stor skål så alla mandel och dadlar rester försvinner.
 6. Häll över mjölken till två glasflaskor genom en piptratt så du inte spiller.
 7. Förvara i kylskåpet max 4 dagar.

 

IMG_0670IMG_0672

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply