PLASTBANTA

Hej alla fina! Hoppas ni mår bra. 🙂 Tänkte jag skulle dela med mig om vad jag beställde från Lapland Ecostore i veckan (obs ej sponsrat inlägg!) Hittade nyligen den här grymma sidan och jag vill typ ha allt därifrån haha. Sååå mycket fint och allt är ekologiskt/hållbart producerat. Me likey!

Försöker verkligen gå ifrån användandet av plast så mycket jag bara kan så försöker investera i produkter gjorde i tex glas, trä, bambu och rostfritt stål istället för plast. Det man kan göra som är väldigt enkelt är att börja använda och ta med tygpåsar istället för plastpåsar till mataffären. Byta sin vanliga vattenflaska i plast mot en rostfri vattenflaska eller en gjord av återvunnen BPA fri plast. Byta sina matlådor i plast mot matlådor gjorda i glas eller rostfritt stål osv. Man får ta några saker i taget helt enkelt och jobba sig uppåt tills man knappt har något i plast. Dels blir det miljövänligare men även mer ekonomiskt i längden för rostfritt stål

Beställde detta:

Salladsbestick i ekologisk bambu  – Älskar verkligen allt som har med bambu att göra, dels för att det är extremt miljövänligt om det är producerat på rätt sätt. Bambun i dessa salladsbestick är 100% certifierad ekologisk, odlad utan bekämpningsmedel, konstgödsel och kemikalier.

Tesil i rostfritt stål – Behövde en ny tesil då min förra hade lite stora hål för vissa lösa te sorter som tex roobios, så den här blir perfekt för det då det är väldigt små hål i denna.

Citruspress i rostfritt stål –  Den här kommer bli perfekt för att snabbt och smidigt pressa i en citron i mitt varma vatten på morgonen. Mycket bättre än att stå och försöka pressa ur en halv citron med enbart handen, känns som väldigt mycket blir kvar i citronen när man pressar med enbart sin hand nämligen.

Ingefärs rivjärn i rostfritt stål – Eftersom jag typ knarkar ingefära så har jag det såklart i mitt varma citronvatten på morgonen och då kommer detta rivjärnet bra till hands istället för att stå med ett stort klumpigt rivjärn på morgonen så kan jag bara ta fram det här lilla!

Ekologiska grönsaks & frukt bomullspåsar  – Som jag ser fram emot att använda dessa till att ta med till affären och lägga ner frukt och grönsaker i, mycket bättre än att ta plastpåsar som man ändå bara slänger sen. Dessa tygpåsar kan man ju använda om och om igen, så himla mycket bättre för miljön. Kommer också förvara frukten och grönsakerna i dessa i kylskåpet! Finns i olika storlekar. Jag tog L och XL. Önskar jag hade tagit några i M också, men det får bli nästa gång.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply