NEW YEAR RESOLUTIONS

Idag tänkte jag vi skulle prata om Nyårslöften. Ska man lägga dem eller ska man inte lägga dem? Det är ju frågan… 🙂 

Nyårslöften är väl något vi alla har avlagt någon gång i livet, iaf så har jag gjort det fler gånger än då jag inte gjort det… Men hur många gånger har vi faktiskt hållit dem? Jag hörde någonstans att endast 12 % håller sina löften, whaat!? Dock inte förvånad för man avlägger dessa stora, nästan ouppnåliga mål som man inte ens är i närheten utav där när man står med champagne glaset i högsta hugg den 31 december kl. 23.59 och man känner sig oövervinnlig och sen när man bryter sitt löfte 2 månader senare så mår man piss och får massa ångest och känner sig misslyckad. Känns det bekant? Det gör det för mig iaf haha.

Så därför har jag satt ihop en liten guide för hur man kan tänka när man avlägger ett löfte, here we goooo! 🙂

Oftast har man ingen direkt plan för HUR man ska nå dit utan man bara säger ”jag ska börja äta nyttigt”, ”jag ska komma i mitt livs form”, ”jag ska börja springa” eller jag ska följa min dröm vad nu det än må vara. Visst det låter ju bra men hur ska du komma dit? Vad är planen? Utan en plan blir det bara en dröm. Så om du avlägger ett nyårslöfte, glöm inte att göra upp en plan/blueprint/game plan eller en affärsplan för hur du ska nå dit du vill och VARFÖR du vill nå dit, det är nog det viktigaste, varför. För du måste vara så starkt motiverad och framför allt DISCIPLINERAD att när det börjar bli jobbigt så gör du det som krävs ändå. Man kan inte bara träna när det är kul till exempel, för då kommer man aldrig gå ner i vikt, komma i form, göra den där tiden på 5 km, bänka 100 kg eller bygga några muskler.

Du måste vara motiverad till max och verkligen skriva ner och planera ALLT. Till exempel, hur vill du vara som människa? Vilka ska du umgås med? Har du negativa människor omkring dig som gör att din dröm blir 1000 gånger svårare att nå? Vilka ska du sluta omge dig med? Hur vill du planera din dag för att få ut så mycket som möjligt? Vad ska du prioritera? Vad ska du inte prioritera? Hur ska du träna? Vad ska du äta? Osv… Du måste antagligen göra några förändringar hos dig själv för att kunna förändra ditt liv i den riktningen du vill gå och för att göra det krävs det mod och att bli bekväm med att vara obekväm.

Personligen så ogillar jag nyårslöften för varför vänta ända till Nyårsafton för att göra en förändring? 1 januari är liksom inte annorlunda än 21 september till exempel, men å andra sidan så finns det en viss kraft i att börja om eller vända blad när ett helt nytt år börjar. Man kan lägga det gångna året bakom sig och börja om och göra en förändring.

I år så satte jag mig den 31 december med penna och papper och skrev ner mina reflektioner över det gångna året, alltså 2017 och mina visioner eller ”löften” om man nu vill kalla det för det som jag har för 2018. Dock gillar jag ordet ”visioner” mer. Man kan väl säga att visioner också är ett slags löfte, men mer som en riktlinje för hur man vill att året ska bli för oftast blir det aldrig så som man tänkt sig ändå på både gott och ont. Ibland blir det bättre och ibland blir det sämre, men jag tänker iaf försöka göra det så bra det bara går!! Are you with me?!

Grund visoner för 2018

-Gå upp tidigt och gå och lägga mig tidigare (just nu är det tvärtom haha..)-

– Fokusera på kost och träning –

– Fortsätta fokusera på daglig yoga och meditation för jag känner att det verkligen har en positiv inverkan på mig både fysiskt och psykiskt. Känner att jag får mycket bättre fokus, är gladare, lugnare och presterar bättre i träningen samt får bättre rörlighet så why not keep it going???-

 -Läsa fler böcker –

  – Göra något kreativt varje dag som att laga mat, måla, skriva, etc –

-Umgås med positiva och inspirerande människor som får mig att må bra-

-No more drama!-

-Fortsätta att inte vara rädd för att misslyckas och bara köra på det som känns rätt-

-Att vara den bästa versionen av mig själv som jag kan vara-

That’s it! 🙂 

Puss på er, tack för att du orkade läsa hela inlägget och jag önskar dig verkligen ett grymt 2018 fullt med skratt, god mat och drömmar som går i uppfyllese! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply